Politika

Damjanović: Razgovaraćemo kada nas Đukanović pozove

21damjanovic
Š
ef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije SNP Aleksandar Damjanović kazao je da bi ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u Vladu, "diskutovala o načinu na koji će razgovarati" sa Demokratskom partijom socijalista DPS ili njegovim predsjednikom.

Damjanović: Razgovaraćemo kada nas Đukanović pozove
Portal AnalitikaIzvor

"Kada gospodin Đukanović lično pozove SNP da razgovara oko budućnosti ove države, oko ciljeva u smislu ekonomije i identitetskih pitanja, svakako ćemo da diskutujemo na način na koji ćemo razgovarati“, kazao je Damjanović u emisiji „Živa istina“, prenose Vijesti.

On je istakao da premijer  do sada nije lično uputio poziv njima te da nema razloga da o tome sada razgovaraju.

Damjanović koji je podsjetio da se lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić prepoznao u pozivu premijera predstavnicima srpskih partija da uđu u Vladu.

"To se odnosi na onoga ko se prepoznao, da ne ulazim u širu elaboraciju zašto se neko prepoznao a vidjeli ste da SNP nije imao oko toga reakciju", kazao je Damjanović.

Mandić je rekao da je za Novu neprihvatljivo da uđe u Đukanovićevu Vladu.

Upitan za spekulacije da je SPC zainteresovana da SNP uđe u Vladu umjesto SDP-a, Damjanović je kazao da je to pitanje "ozbiljno, zahtjevno" jer Mitropoliju-crnogorsko primorsku MPC smatra najozbiljnom institucijom u ovoj državi.

"Zbog toga što imamo odnos prema MCP kao najozbiljnijoj instituciji u državi koja ne vodi dnevnu politiku, već brine o dugoročnim interesima, sve što dolazi od Mitropolije, što je zvanično, oficijalno i što jesu razgovori, ne samo političke prirode, već i rješavanje imovine, mi sa uvažanjem razmatramo i razgovoramo o tome", naveo je Damjanović koji je dodao da cijeni mitropolita Amfilohija i koordinatora Pravnog savjeta MCP Velibora Džomića.

Damjanović je rekao da o mogućnosti da SPC zagovara da SNP zamijeni SDP u Vladi "ništa zvanično" ne zna, ali da SNP "veoma ozbiljno" uzima sve ono što su zvanični stavovi MCP.

Izvor: CdM, ND Vijesti

Portal Analitika