Rukomet

Srbija rutinski do finala

20rukometasice_srbije
P
red više od 18.000 gledalaca u beogradskoj "Kombank Areni",Srbija je znatno lakše nego što se očekivalo savladala Poljsku 24:18 i izborila istorijski plasman u finale Svjetskog prvenstva. U drugom polufinalu sastaće se Danska i Brazil.

Srbija rutinski do finala
Portal AnalitikaIzvor


Poljakinje su pružale otpor do 3:2, a onda, kako je vrijeme išlo, Srbija je igrala sve bolje. Katarina Tomašević je briljirala na golu, u napadu je ponovo blistala pivot Dragana Cvijić i razlika u korist izabranica Saše Boškovića postajala je sve veća.



Srbija je na poluvremenu vodila 14:8, a u sličnom ritmu nastavila je i u drugom poluvremenu, ne dozvolivši neki veći pad u igri.



Naprotiv, bilo je i desetak golova prednosti, pa im je do kraja preostalo da rutinski privedu posao kraju i sa navijačima proslave ulazak u finale.



Srpkinje su predvodile Andrea Lekić sa osam i Dragana Cvijić sa šest golova. Sanja Damnjanović dala je pet, a po dva puta strijelci su bile Jelena Živković i Svetlana Ognjenović, dok su po jedan gol postigle Jelena Popović, Jelena Erić i Jelena Nišavić.



Kod Poljakinja, najbolja sa četiri gola bila je Karolina Šved-Orneborg.

tekst i foto: rtcg.me

Portal Analitika