Društvo

Estetska hirurgija djevojkama "kao dobar dan"

20-Usne-silikoni
J
edna od pet djevojaka razmišlja o odlasku "pod nož" do 20. godine, u poređenju sa jednom od devet žena starosti 50 i više godina koje bi pribjegle ovakvom uljepšavanju.   U skladu sa ovim rezultatima, djevojke na prvu plastičnu operaciju odlaze kada napune 21. godinu, rezultati su jednog istraživanja u Britaniji.
Estetska hirurgija djevojkama "kao dobar dan"
Portal AnalitikaIzvor


Prilikom sprovođenja studije, koju je organizovao poznati engleski portal namijenjen ženama sofemine.co.uk, oko osam odsto žena priznalo je da su imale barem neku hiruršku intervenciju ove vrste, dok 21 odsto njih aktivno razmišlja o tome da im se podvrgne. Samo 17 odsto djevojaka rekle su da nikada ne bi pristale ni na jednu plastičnu operaciju!



Botoks je i dalje kozmetički tretman koji najviše koriste žene širom svijeta, a četvrtina žena priznala je da su različitim tretmanima uklanjale bore sa lica.



Povećanje grudi silikonima jedan je od najpopularnijih intervencija kada je riječ o estetskoj hirurgiji, a 23 odsto učesnica istraživanja svoje grudi uvećale su na ovaj način. Rame uz rame sa grudima od silikona ide i zatezanje stomaka, kome se podvrglo 16 odsto učesnica studije.



Danas popularni izgled, razmak između butina, i dalje je u porastu, pa se devet odsto devojaka odlučuje na liposukciju masti na butinama, kako bi dostigle ovakav izgled.



Studija koju je sproveo sajt sofemine.co.uk namijenjen ženama, takođe je pokazala da dame pribegavaju i drugim veštačkim stvarima kako bi izgledale ljepše. Operacije intimnih delova za koje se odlučuje 24 odsto devojaka, kao i nadogradnja trepavica, takođe su u porastu.



Oko 66 odsto žena kažu da je odlazak "pod nož" učinio da se osjećaju bolje i da imaju više samopouzdanja, a 51 odsto njih rekle su da su to učinile samo kako bi sebi izgledale ljepše, ne zbog drugih.



Ipak, ne tako mali broj, odnosno 32 odsto djevojaka priznale su da su se estetskoj hirurgiji podvrgle isključivo kako bi bile privlačnije muškarcima, a 13 odsto njih to su uradile da bi zadržale partnera! Ima i onih žena, oko 11 odsto, koje smatraju da im je plastična hirurgija pomogla da napreduju u karijeri.



Razlozi zbog kojih se mlade žene podvrgavaju hirurškim intervencijama radi uljepšavanja su različiti, ali čini se da ove operacije gotovo prerastaju u trend.



"Estetska hirurgija nekada je bila 'rezervisana' za starije i bogate, a danas je to normalno i uobičajeno za desetine hiljada mladih žena", rekla je urednica sajta sofeminine, Ursula Divej.



tekst i foto:mondo.rs
Portal Analitika