Društvo

Uručene nagrade najboljim studentima Ekonomskog fakulteta

20-ekonomskifak
N
a Ekonomskom fakultetu večeras su uručene nagrade najboljim studentima za uspjeh postignut  u studijskoj 2012/2013-oj godini.  Trideset najboljih studenata je nagrađeno plaketom i novčanom nagradom u iznosu od po 500€.

Uručene nagrade najboljim studentima Ekonomskog fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

Novac za nagrade Fakultet je obezbijedio uz pomoć donatora – državnih institucija i uspješnih crnogorskih kompanija. Dvoje najboljih diplomiranih ekonomista u studijskoj 2012/2013 godini, Irenu Ćulafić i Bobana Bojanića, koji su Fakultet završili sa prosječnom ocjenom 10, Fondacija prof.dr Dragan Lajović je nagradila sa dodatnih 500€.

Tom prilikom, dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr Milivoje Radović je poručio studentima: “Uvjeren sam da će neki od vas doživjeti privilegiju i čast koja mi je pripala. Želim da se tada osjećate kao i ja u ovim trenucima – ispunjen neizmjernim zadovoljstvom i iskrenom srećom što sam u prilici da se, u vaše i svoje ime, zahvalim prijateljima naše kuće, koji kao i do sada prepoznaju i cijene vrijednosti koje nosite sobom i u sebi. Zadovoljstvo je, tim veće, jer su to prijatelji koji, iz godine u godinu potvrđuju da misle i računaju na vas a naš fakultet poštuju. Poštuju kao kuću koja već više od pola vijeka svjedoči i o mnogima među njima kao pripadnicima generacija koje danas upravljaju našom državom i  njenom privredom.“ Dekan Radović je studentima poželio da na vrata Ekonomskog fakulteta ulaze sa osmjehom, da se međusobno poštuju, druže i vole i studentske dane iskoriste u popunjavanju albuma svog sjećanja samo lijepim slikama.

Svečanost povodom dodjele nagrada najboljim studentima bila je posvećena ne samo onima sa visokim prosjekom ocjena, već i svim svestranim mladim ljudima na Ekonomskom fakultetu. Tako su nagrade najboljima uručile njihove kolege: Sandra Vukčević, studentkinja 2.godine koja je nedavno na međunarodnom takmičenju osvojila nagradu za najbolji biznis plan, Biljana Pavićević, rukometašica „Budućnosti“ koja je inače i magistrant Ekonomskog fakulteta, zatim strani studenti Joana Babenska iz Poljske koja je na magistarskim studijama na Ekonomskom fakultetu i Sergej Gričar postdoktorant na Ekonomskom fakultetu, kao i doktorant na Ekonomskom fakultetu i uspješni ekonomista Mirza Vodopić. Tokom svečanosti je nastupila Mila Nikić, pobjednica muzičkog takmičenja „Let ka zvijezdama“, inače studentkinja Ekonomskog fakulteta. Prikazan je i kratak video snimak studenata koji nisu bili u prilici da prisustvuju dodjeli nagrada jer pohađaju semestar na univerzitetu u Beču zahvaljujući programu studentske razmjene.

Nagrađeni studenti sa akademskih studija Ekonomije su:

I godina: Knežević Sanja čija je prosječna ocjena 9.47, Radović Tina, sa prosjekom 9.48, Šehović Denisa sa prosječnom ocjenom 9.50, Vuković Ana sa prosjekom 9.60 i Bajagić Jovana sa prosječnom ocjenom 9.83.

II godina: Rogić Sunčica prosječna ocjena 9,79, Kalezić Anđela za prosjek 9.86, Nenezić Anu za prosjek 9.92, Čađenović Jovanu za čistu 10-ku tokom prve dvije godine studija i Đokić Dijanu za čistu 10-ku tokom prve dvije godine studija.

III godina: Mišnić Nikola sa prosječnom ocjenom 9.88, Lazović Danijela sa prosjekom 9.91, Jovović Ivana sa prosjekom 9.91, Maraš Marina sa čistom 10-kom tokom prve tri godine studija i Žugić Jovana prosječna ocjena 10.

IV godina: Šestović Miloradu za prosječnu ocjenu 9.95 tokom četvorogodišnjih studija, Lakićević Milan za prosječnu ocjenu 9.97, Nenezić Jelena sa prosječnom ocjenom 9.97, Bojanić Boban koji je studije završio sa prosječnom ocjenom 10.00 kao i Ćulafić Irenu koja je takođe studije završila sa prosječnom ocjenom 10.00

Nagrađeni studenti sa primijenjenih studija Menadžmenta iz Podgorice i Bijelog Polja su:

I godina: Dacić Drita, sa studija Menadžmenta u Bijelom Polju, sa prosječnom ocjenom 8.98 postignutom na prvoj godini studija; Memović Dino, sa studija Menadžmenta u Podgorici, čija je prosječna ocjena na prvoj godini studija tačno 9, Suljević Anela, studentkinja Menadžmenta u Bijelom Polju, sa prosječnom ocjenom 9.05 i Ljumović Filip, student Menadžmenta u Podgorici, sa prosječnom ocjenom 9.37.

III godina: Za prosječnu ocjenu 8.74 nagrađena je studentkinja Menadžmenta u Bijelom Polju Osmajlić Aleksandra, Damjanović Jelena sa Menadžmenta Podgorica, koja je diplomirala na sa prosječnom ocjenom 9.01, Knežević Miloš sa studije Menadžmenta Bijelo Polje koji je diplomirao sa prosječnom ocjenom 9.17, Mulić Azra koja je diplomirala u Bijelom Polju sa prosječnom ocjenom 9.18, Šćekić Slobodan sa studija Menadžmenta Bijelo Polje diplomirao je sa prosječnom ocjenom 9.21 i Dacić Selma sa studija Menadžmenta Bijelo Polje koja je diplomirala sa prosječnom ocjenom 9.27.

Portal Analitika