Politika

SUHIH: Mugoša je velika greška za Podgoricu

2012suhih
Đ
orđe Suhih
, šef odborničke grupe SDP-a u Skupštini Glavnog grada, kazao je da je "Miomir Mugoša velika greška za Podgoricu", reagujući na izjavu gradonačelnika koji je kazao da “SDP-a nema u Podgorici“, i da su trenutno „statistička greška, kao i prethodne tri-četiri godine“.

SUHIH: Mugoša je velika greška za Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

“Ne želeći da ulazimo u to što se u pojedinim političkim krugovima poglavlja 23 i 24 već nazivaju Mugošinim poglavljima, ipak je vidljiva pojačana Mugošina nervoza zbog ove nove faze našeg evropskog puta. Imamo puno razumijevanje za Mugošino nervozu budući da će otvaranjem ovih poglavlja jedno od važnih mjerila napretka u pregovorima sa EU biti i procesuiranje korupcije na visokom nivou”, kaže se u saopštenju  Đorđa Suhiha dostavljenom Portalu Analitika.

Suhih naglašava da ispravno doživljavajući SDP kao autentičnu evropsku političku snagu ne čudi ih Mugošina ostrašćenost prema njihovoj partiji.

"Mugošino političko stanje je razumljivo imajući u vidu i činjenicu da se bliži izbor novog Vrhovnog državnog tužioca, kojemu je u opisu posla bavljenje visokom korupcijom, uključujući i onu političku koja je u Mugošinom opisu posla", kaže Suhih.

Kako navodi,” jasno je da Crna Gora  sa Mugošom i sličnima neće biti uspješan pregovarač sa EU, jer sa takvima teško da ćemo ikad zatvoriti poglavlja 23 i 24. Ako već govorimo o greskama možemo konstatovati da je gospodin Mugoša velika greška za Podgoricu. U izboru između Mugoše i EU, odluka za građane nikad nije bila lakša, zaključuje se u saopštenju šefa odborničkog kluba SDP-a u parlamentu Glavnog grada.

 

 



Portal Analitika