Kultura

Raspisan treći tender za projekat izgradnje Gradskog pozorišta

2012gradsko
A
gencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je treći tender za izradu glavnog izvođačkog projekta Gradskog pozorišta procijenjene vrijednosti 230.000 eura.

Raspisan treći tender za projekat izgradnje Gradskog pozorišta
Portal AnalitikaIzvor

Tender je raspisan 2. decembra i otvoren je do 13. januara naredne godine. Prethodni tenderi su bili neuspješni.

Kako nezvanično saznaju Dnevne novine, mnogi su odustali od učešća jer nijesu mogli da zadovolje tada traženo iskustvo u gradnji objekta pozorišne namjene tokom posljednje dvije godine.

Ovoga puta, tender za izgradnju Gradskog pozorišta u Podgorici, ne sadrži taj zahtjev. Crnogorske projektantske firme teško da su mogle da zadovolje traženo, a slična je situacija i sa firmama u regionu. Kako je riječ o objektu specifične namjene, prema aktuelnom pozivu potrebno je da ponuđač već ima prethodno iskustvo u građenju objekata iste namjene, ali ne i u posljednje dvije godine. Poželjno je i da zainteresovane kompanije imaju iskustvo u izgradnji pozorišne tehnike, akustike, binske tehnike, scenske rasvjete.

Zgrada gradskog pozorišta biće izgrađena na mjestu na kome se ranije nalazio objekat Kina "Kultura", čije je uklanjanje izazvalo brojna negodovanja.

Portal Analitika