Politika

Potpredsjednica LP-a direktor Diplomatske akademije

2012satka
I
ako nema diplomatskog iskustva, na čelu Diplomatske akademije Crne Gore nalazi se Satka Hajdarpašić, potpredsjednica Liberalne partije.

Potpredsjednica LP-a direktor Diplomatske akademije
Portal AnalitikaIzvor

Na listi Liberalne partije i Demokratskog centra za parlamentarne izbore 2009. godine Hajdarpašićeva, je bila na 48. mjestu, a tada je bilo navedeno da je rođena 1985. godine i da je prosvjetni radnik.

Na redovnoj konferenciji Liberalne partije (LP) u septembru ove godine u Podgorici, Hajdarpašićeva je izabrana za potpredsjednika stranke, a prema podacima sa sajta partije, njeno zaduženje se ticalo oblasti evropskih integracija, ljudskih prava i sloboda i prava mladih.

Hajdarpašićeva je ranije bila nastavnik u Bijelom Polju, a bavila se i prevođenjem. Na pitanje Dana koji su kriterijumi važili prilikom njenog izbora na mjesto čelnika Diplomatske akademije, i da li je bio raspisan javni konkurs, iz Ministarstva vanjskih poslova je odgovoreno da je ona „vršilac dužnosti”.

„Satka Hajdarpašić obavlja poslove vršioca dužnosti Diplomatske akademije do izbora direktora po osnovu javnog konkursa“, navedeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija MVPEI.

Na sajtu tog vladinog resora osim Satke Hajdarpašić, navodi se da je savjetnik u Diplomatskoj akademiji Daniela Đurđić-Dedić.

Praksa nalaže da diplomatskim akademijama rukovode karijerne diplomate. Međutim, Hajdarpašićeva nema nekog posebnog diplomatskog iskustva, posebno jer još nema ni 30 godina.

Osim Satke Hajdarpašić, još jedan kadar Liberalne pratije Vatroslav Belan dobio je mjesto u diplomatiji, On je, inače, savjetnik predsjednika Liberalne partije za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Međutim, na sajtu Ministarstva vanjskih poslova i EU integracija vidi se da je Vatroslav Belan savjetnik u crnogorskoj ambasadi u Kini.

foto: cdm.me

Portal Analitika