Zabava

Ovako su se uljepšavale najpoznatije dame Holivuda

1412merlin
D
a li ste se ikada pitali kakve su proizvode za ljepotu koristile glumice iz zlatnog doba Holivuda? Poznato je da su dive poput Merilin, Rite i Odri pomno pazile na svoj izgled, a dok su neke koristile klasične trikove koje možemo primijeniti i dans, neke su vjerovale u pomalo sulude tretmane za ljepotu.

Ovako su se uljepšavale najpoznatije dame Holivuda
Portal AnalitikaIzvor

Odri Hepbern je i danas pojam ljepote brojnim ženama. Njene oči zavodile su slavne glumce, a kako bi joj koža bila zategnuta i bez podočnjaka, nakon buđenja je na njih stavljanja kašike ohlađene u frižideru i tako ležala 10 do 15 minuta.

Džaun Kraford nije vjerovala u skupe tretmane. Nejn proizvod za ljepotu broj jedan bila je - žvakaća guma. Ona je smatrala kako žvakanjem gume vježba lice i spriječava starenje i stvaranje bora.

Merilin Montro imala je neobičan trik za ljepotu. Na lice je nanosila sloj kreme protiv hemoroida, a zatim debeli sloj pudera u prahu kako bi dobila savršen, blistav ten. Nažalost, zbog toga su sitne dlačice na njenom licu postale narandžaste boje.

Ljepotice iz slavnog filmskog studija MGM koristile su "mjesečev manikri" kako bi njihovi prsti izgledali duži i elegantniji. Mesečev manikir izvodi se tako da se sam koren nokta, u obliku mjeseca, ostavlja nenalakiran, prenosi 24sata.rs.

Portal Analitika