Ostalo

Hiršeru veleslalom u Valdizeru

Hirsher
A
ustrijski skijaš Marsel Hiršer pobjednik je trećeg veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u francuskom Valdizeru /Val d'Isere/.

Hiršeru veleslalom u Valdizeru
Portal AnalitikaIzvor

Hiršer, koji je bio treći nakon prve vožnje, do druge pobjede ove sezone došao je u vremenu dva minuta, 17 sekundi i 21 stotinku. On je ove sezone pobijedio i u slalomskoj trci u finskom Leviju.

Hiršer, koji je u Valdizeru ostvario 20. pobjedu u Svjetskom kupu, za 76 stotinki bio je brži od drugoplasiranog Francuza Tomasa Fanare, dok je treći bio Njemac Stefan Luc sa zaostatkom od sekundu i devet stotinki. Vodeći nakon prve serije, Francuz Aleksis Pintorol, osvojio je četvrto mjesto, peti je bio Italijan Roberto Nani, a šesti njegov sunarodnik Luka Di Aliprandini. Pobjednik prva dva veleslaloma sezone, Amerikanac Ted Ligeti, odustao je u prvoj vožnji.

Hiršer je pobjedom u Valdizeru preuzeo prvo mjesto u plasmanu veleslaloma sa 220 bodova. Ligeti je drugi sa 200, dok treće mjesto zauzima Pinturol sa 175 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 360 bodova. Hiršer je drugi sa 335, a treći Ligeti sa 269 bodova. Skijaši će sjutra u Valdizeru voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika