Ostalo

Vajrajter najbolja u superveleslalomu

Skijasicca
T
ina Vajrajter iz Lihtenštajna pobjednica je trećeg superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u švajcarskom Sent Moricu.

Vajrajter najbolja u superveleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je do prve pobjede ove sezone, ukupno druge u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, 17 sekundi i 38 stotinki. U karijeri Vajrajter ima i superveleslalomsku pobjedu iz Garmiš-Partenkirhena, 1. marta ove godine.

Iznenađenje je, osvajanjem drugog mjesta, priredila Šveđanka Kajsa Kling sa 31 stotinkom zaostatka za pobjednicom. To je njeno prvo pobjedničko postolje u karijeri. Austrijanka Ana Fennger bila je treća sa 39 stotinki slabijim vremenom od pobjednice. Uspjeh Austrijanki u Sent Moricu upotpunile su Elizabet Gergl i Nikol Hosp osvajanjem četvrtog i petog mjesta. Kanađanka Mari-Mišel Ganjo bila je šesta, dok je sedmo mjesto osvojila Švajcarkinja Lara Gut, koja je dobila prva dva superveleslaloma sezone. Na osmom mjestu nastup je završila Njemica Marija Hefl-Riš.  Slovenka Tina Maze nije završila trku, dok je njena sunarodnica Ilka Štuhec osvojila 25. mjesto.

Gut je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 236 bodova. Feninger je druga sa 200, a treća Vajrajter sa 180 bodova. Gut je vodeća i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 482 boda. Vajrajter je druga sa 445, dok osam bodova manje ima trećeplasirana Hefl-Riš. Skijašice će sjutra u Sent Moricu voziti veleslalom. (Mina)

Portal Analitika