Svijet

Sicilija: Uhapšena porodica odbjeglog bosa Koza nostre

1412cosanostra
B
liski članovi porodice odbjeglog sicilijanskog mafijaša, „bosa svih bosova“, uhapšeni su u petak u jednoj od najvećih policijskih antimafijaških akcija na Siciliji u posljednjih nekoliko godina, prenosi Index.hr.

Sicilija: Uhapšena porodica odbjeglog bosa Koza nostre
Portal AnalitikaIzvor

Policija koja traga za Mateom Mesinom Denarom, glavnim šefom sicilijanske Koza nostre, koji je u bijegu nakon što su njegovi prethodnici u posljednjih nekoliko godina uhapšeni, privela je njegovu sestru, nećaka i još dvoje rođaka.

U mjestu Trapaniju, na zapadu Sicilije, policija je ukupno uhapsila 30 osoba u velikoj akciji koja se procjenjuje kao težak udarac mafijaškom vođstvu oko glavnoga šefa.

Mesina Denaro (50) poznat je i kao Plejboj bos, jer je volio brze automobile, žene i zlatne satove. U bijegu je od 1993. godine, a na čelu je Koza nostre od hapšenja Bernarda Provencana 2006. godine, koji je proveo gotovo 40 godina u bjekstvu. Policija je izvijestila kako vjeruje da Denarova 43-godišnja sestra Patricija, kao i ostali članovi poridice, održavaju kontakt s mafijaškim šefom i pomažu mu.

Uhapšeni su optuženi za pripadnost zločinačkoj grupi, te iznudu koja se odnosi na kontrolu nad brojnim sicilijskim građevinskim kompanijama.

Portal Analitika