Svijet

SAD: Identifikovan napadač iz škole, ranjena učenica kritično

1412pucnjava2
P
olicija okruga Arapaho u američkoj državi Kolorado saopštila je danas identitet učenika koji je u petak u srednjoj školi u Sentenijelu, kivan na profesora, ranio dvoje đaka, a potom izvršio samoubistvo, prenosi Blic.

SAD: Identifikovan napadač iz škole, ranjena učenica kritično
Portal AnalitikaIzvor

Okružni šerif Grejson Robinson saopštio je da je u pitanju Karl Halverson Pirson, koji je naoružan puškom, došao u školu tražeći određenog profesora, koji je napustio zgradu kada su ga na to upozorili ostali đaci.

- Znao je da ga traži i izašao je iz zgrade, želeći da to isto učini i Pirson - rekao je šerif.

Robinson je najprije rekao da je najteže ranjen đak koji se suprotstavio Pirsonu, ali je kasnije rekao da to, izgleda, nije bio slučaj.

AP navodi da je ranjena učenica i da je smještena u bolnicu, u kritičnom stanju. Drugi učenik zadobio je lakše povrede i pušten je nekoliko sati nakon dolask a u bolnicu. U bolnici je bila još jedna osoba, sa povredama koje nisu zadobijene od vatrenog oružja.

Nakon pretrage zgrade policija je našla povređene učenike, a zatim i napadača koji je pucao u sebe. U školi su pronađena i dva „molotovljeva koktela“, od kojih je jedan bio upotrijebljen, ali niko tom prilikom nije povrijeđen, saopštio je Robinson.

Blic podsjeća da se škola nalazi u okrugu Arapaho blizu Denvera i gradića Aurora (oko 23 kilometara) u kojem je prošle godine u pucnjavi u biskopu na premijeri posljednjeg „Betmena“ stradalo 12 osoba. Takođe, oko 13 kilometara daleko od Arapahoa je srednja škola u Kolumbajnu, u kojoj su 1999. godine dva učenika ubila 12 učenika i jednog profesora, a zatim izvršila samoubistvo.

Foto: dnevnik.hr

Portal Analitika