Politika

Nacionalna komisija bez zaključaka o izvještaju EK za 2013.

1412nackomisija
S
jednica Nacionalne komisija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, završena je sinoć bez zaključaka, zbog nedostatka kvoruma, prenose podgorički mediji.

Nacionalna komisija bez zaključaka o izvještaju EK za 2013.
Portal AnalitikaIzvor

Komisija je juče četiri i po sata raspravljala o izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2013. godinu. Sjednica, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, prekinuta je u trenutku kada je napustila izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović.

Prema izvještajima medija, veći dio sjednice bio je posvećen izlaganju predstavnika MANS-a, koji su pročitali nešto više od 50 prijedloga koje su pripremili za ovu sjednicu.

- Mi smo napravili detaljniju analizu nego svi drugi članovi komisije zajedno što su predstavili na ovom sastanku – kazala je Ćalović.

Nakon što su članovi Komisija počeli da se izjašnjavaju o 50 preporuka MANS-a, i pošto nije prihvaćen prijedlog da parlament izradi rezoluciju o borbi protiv korupcije u roku od tri mjeseca, Ćalović je napustila salu rekavši da "nema vremena i da ide kući".

Nakon toga, Marković je prekinuo je sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Portal Analitika