Društvo

POBJEDA: Đakon SPC-a promoviše Montenegro Airlines u Njemačkoj

1412Vuletic
"M
ontenegro erlajnz" (Montenegro Airlines) je 31. januara prošle godine, u vrijeme dok je na čelu kompanije bio Zoran Đurišić, sklopio ugovor sa đakonom Srpske pravoslavne crkve, Mirkom Vuletićem, crkvenog imena Menelaj, da za ovu kompaniju ispituje ponudu i tražnju na njemačkom tržištu, organizuje promociju usluga nacionalnog avio prevoznika, posreduje u uspostavljanju kontakata i eventualne poslovne saradnje sa Njemcima, piše Pobjeda.

POBJEDA: Đakon SPC-a promoviše Montenegro Airlines u Njemačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor o poslovnoj saradnji sklopljen na period od 12 mjeseci.

- U Članu 5 piše da se „naručilac - Montenegro Airlines AD obavezuje da pružaocu usluga - Mirku Vuletiću, kao i jednom njegovom saradniku, ukoliko se za to ukaže potreba, obezbijedi besplatan prevoz na svojim redovnim letovima, bez obaveze plaćanja taksi - stoji u Ugovoru u koji je Pobjeda imala uvid.

Đurišić i Vuletić nijesu odgovarali na pozive novinara Pobjede, niti na poruke i pitanja o kakvom se poslovnom aranžmanu radi.

Podgorički list dalje piše kako Đurišić nije jedini bio ,,slab“ na Vuletića. Pobjeda je prošle godine pisala o novačanim pomoćima koje su Mirku Vuletiću odobravali neki od vodećih crnogorskih poslovnih ljudi, ali i pojedini visoki zvaničnici: Ranko Krivokapić, Igor Lukšić, Predrag Sekulić. Lukšić i Sekulić su, u vrijeme kada im se Vuletić obraćao, bili na dužnostima predsjednika Vlade i ministra turizma.

Đakon SPC-a novac je navodno tražio za rad njegovog muzičkog ansambla pod nazivom „Royal Consort Montenegro”.

Vuletić je rođen u Podgorici, ali je dio života proveo u Njemačkoj, gdje je završio muzičku akademiju. Đakon je Srpske pravoslavne crkve u Austriji, s crkvenim imenim Menelaj. Pobjeda piše da, u Crnoj Gori, Vuletić „pokušava da se prikaže kao zaštitnik interesa Njemačke“, da se predstavlja i kao „politički savjetnik za međunarodne odnose i inter-religiozna pitanja o Crnoj Gori“ i „Knez Mirko Vuletić Kujavski“.

Foto: hss.de

Portal Analitika