Abiznis

Novi porez od 7 odsto za korisnike mobilne telefonije

1412telefonis
V
lada je predložila da se svim korisnicima - pripejd i postpejd - mobilne telefonije u Crnoj Gori koji imaju račune veće od pet eura, od naredne godine nametne dodatnih sedam odsto poreza, pišu Vijesti.

Novi porez od 7 odsto za korisnike mobilne telefonije
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je definisano prijedlogom izmjene zakona o taksama koji je juče ušao u skupštinsku proceduru. Njime bi bila zamijena dosadašnja taksa od jednog eura na svaku SIM karticu. To bi značilo da bi korisnici sa računom manjim od pet eura (bez PDV-a) bili oslobođeni ovog nameta, a za cent veći račun bi plaćali 0,35 eura. Za one sa računom od 10 eura, porez bi iznosio 70 centi, dok bi euro plaćali korisnici mobilne telefonije sa računom od 15 eura, bez PDV-a. Za 20 eura računa plaćalo bi se 1,4 eura novog poreza, dok bi oni sa računom od 50 eura plaćali 3,5 eura poreza.

Nejasnoće o tehničkoj implementaciji ovog propisa narednih dana će usaglasiti telekomunikacione kompanije i Ministarstvo finansija.

Vikend novine pišu da su predstavnici operatora mobilne telefonije u Crnoj Gori ovim povodom već imali susret sa ministrom finansija Radojem Žugićem. Predstavnici kompanije M:tel, dok su iz Telenora i Crnogorskog Telekoma ocijenili da je neophodno dodatno unaprijediti predloženo rješenje.

Foto: money.aol.co.uk

Portal Analitika