Rukomet

SEHA: Meškov Brest pobijedio na Cetinju

SEHAliga
R
ukometaši Lovćena poraženi su večeras na Cetinju od Meškov Bresta 30:24 (16:10), u odgođenoj utakmici četvrtog kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige.

SEHA: Meškov Brest pobijedio na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Bjeloruski tim upisao je šesti trijumf, a u regionalnom takmičenju ove sezone ostvario je i četiri poraza. Lovćen je doživio osmi poraz, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ima i tri pobjede i dva remija. Pobijedio je Partizan i dva puta banjalučki Borac, a po bod osvojio je u duelima sa Nekseom i Metalurgom. Poražen je i od Metalurga, Partizana, Tatran Prešova, Vojvodine, Vardara i dva puta od Zagreba.

Oslabljeni Lovćen večeras nijednom nije vodio, a samo jedanom, u 11. minutu, uspio je da izjednači rezultat (4:4). Meškov Brest je poveo na startu 3:0, u 15. minutu bilo je 8:5, a na poluvremenu 16:10. Sve dileme oko pobjednika riješene su početkom drugog dijela meča, u 33. razlika je iznosila osam (19:11), a četiri minuta kasnije i devet golova (21:12). Domaćin je u finišu uspio da smanji zaostatak, ali ne i da ugrozi trijumf Meškov Bresta.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je david Špiler sa osam golova. U cetinjskom timu, Igor Marković je postigao osam, a Marko Drašković šest golova. U regionalnom takmičenju slijedi dvomjesečna pauza, a novi duel istih rivala na programu je 8. februara. (Mina)

 

Portal Analitika