Rukomet

SP: Crna Gora savladala Holandiju nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu!

RukometasiceCGpobjeda
R
ukomentašice Crne Gore savladale su reprezentaciju Holandije u petom kolu SP u Beogradu rezultatom 27:25 poslije fenomenalnog drugog poluvremen i velikog preokreta.

SP: Crna Gora savladala Holandiju nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu!
Portal AnalitikaIzvor

Iako su poslije prvog poluvremena gubile sa četiri razlike (18:14) uz primljenih čak 18 golova, naše reprezentativke su uspjele da savladaju veoma neugodnu reprezentaciju Holadije.

Junakinja preokreta bila je Katarina Bulatović koja je ušla u drugom poluvremenu i dala čak osam golova uz svega dva promašaja!

Naše rukomentašice u prvom poluvremenu nijesu ličile na sebe. Holanđanke su lako probijale našu odbranu i lako dolazile do golova što govori i nevjerovatnih 18 primljenih golova u prvom poluvremenu (17 na čitavom meču sa Francuskom).

Holanđanke su iskoristile lošiju igru naše selekcije u prvih 30 minuta i vodile su tokom čitavog prvog poluvremena (9:6, 11:8, 14:10) a na odmor su otišle sa plus četiri 18:14.

Nakon odmora potpuno drugačija slika naše reprezentacije. Zaigrale su naše kako znaju u odbrani a Katarina Bulatović, koja je i proglašena za igračicu utakmice, sa osam golova uz samo dva promašaja, pokazla je koliko znači našoj ekipi i pored slabije partije sa na meču sa Francuskom.katarinab

Nastavak meča i povratak u igru Katarine Bulatović donio je bolju igru crnogorske selekcije, koja je serijom 5:0 u 40. minutu preokrenula rezultat i došla do vođstva (20:19).
Holandija je još samo dva puta uspjela da izjednači rezultat, ali nije mogla da spriječi crnogorsku selekciju da dođe do pobjede.

Pored Bulatović u pobjedničkom timu istakla se i Jovanka Radičević koja je postigla takođe osam golova.

U holandskoj selekciji najbolja je bila Laura Van Der Hejden sa sedam, dok su po četiri pogotka postigle Kornelija Grot i Lois Abing.

Crna Gora je tom pobjedom, četvrtom na šampionatu, nastup u grupi završila na drugom mjestu i osmini finala igraće sa Danskom. Holandija će u osmini finala igrati kao četvrtoplasirana, sa skorom od dva trijumfa i tri poraza.

U nedjelju, osim Crne Gore i Danske, za četvrtfinale igraće još Francuska – Japan (20.45, Beograd), Njemačka – Angola (17.30, Novi Sad) i Rumunija – Poljska (20.15, Novi Sad).
Ostali mečevi osmine finala na programu su u ponedjeljak. Sastaće se: Brazil – Holandija (18.00, Beograd), Južna Koreja – Srbija (20.45, Beograd), Mađarska – Španoija (17.30) i Norveška – Češka (20.15, Novi Sad).

 

 

 

Portal Analitika