Svijet

Janukovič predložio moratorijum na nasilne akcije

janukovic
U
krajinski predsednik Viktor Janukovič predložio je danas na okruglom stolu pod nazivom "Ujedinimo Ukrajinu", moratorijum na upotrebu sile i nasilne akcije tokom demonstracija u Kijevu.

Janukovič predložio moratorijum na nasilne akcije
Portal AnalitikaIzvor

Janukovič i premijer Nikolaj Azarov danas su sa trojicom bivših predsjednika - Viktorom Juščenkom, Leonidom Kučmom i Leonidom Kravčukom pokušali da sa predstavnicima opozicije nađu izlaz iz krize koja potresa Ukrajinu.
Sastanku prisustvuju lideri opozicionih partija Sloboda Oleg Tjagnibok i UDAR Vitalij Kličko, kao i sef opozicione parlamentarne grupe Batkivščina (Otadžbina) Arsenij Jacenjuk i niz ministara, društvenih i verskih predstvnika, prenijela je agencija RIA Novosti.
"Tražim od svih da utiču na smirivanje situacije i okončanje konfrontacije", rekao je on i dodao da konfrotacija ne vodi ničemu dobrom.
Janukovič je predložio da vlasti i opozicija pronađu način za izlazak Ukrajine iz krize, javila je agencija Itar tas.
- Svako ima svoje gledište i to gledište treba da se poštuje. Moramo da razmišljamo o tome kako da ujedinimo narod, a ne da ga razjedinimo, a treba da budemo jedinstveni i kada je u pitanju spoljna politika - poručio je ukrajinski predsjednik.

 

Portal Analitika