Svijet

Nevjerovatna privatna kolekcija automobila arapskog šeika (VIDEO)

bugatiok1312
J
edan sretnik nedavno je dobio poziv da privatno pogleda jednu od najprestižnijih kolekcija automobila u svijetu a mi vam ovim putem predstavljamo njegov video prilog o pomenutoj garaži punoj superautomobila!

Nevjerovatna privatna kolekcija automobila arapskog šeika (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Širom svijeta možemo naići na ljubitelje automobila koji su imali tu sreću da dovoljno dobro zarađuju da prikupe svoju kolekciju najdražih modela automobila. Te se kolekcije uveliko razlikuju po njihovoj vrijednosti, kvantiteti ali i kvaliteti.

Kolekcije automobila neki ljubomorno čuvaju samo za sebe dok su drugi spremni podijeliti s drugima ono što su marljivo skupljali. Neke kolekcije smještene su u muzejima i dostupne svima da uživaju u njima dok su druge sakrivene iza teških metalnih vrata i sofisticiranih zaštitnih sistema daleko od očiju svijeta.ferariok1312

Korisniku YouTubea koji se koristi imenom 4WheelsofLux zaista se posrećilo kad je dobio priliku da snimi jednu od najimpresivnijih privatnih kolekcija automobila u svijetu koja navodno pripada Hamdanu Bin Zajedu Al Nehajanu, šeiku iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je kao veliki ljubitelj automobila bio u poziciji da nabavi neke zaista nevjerojatno prestižne automobile.

U njegovoj garaži nalazi se ni više ni manje nego pet Bugatti Vejrona, od Super Sport World Record Edition i Grand Sport Vitesse World Record Car Edition do Pur Sang i Sang Noire verzije.

Osim Bugatija, u njegovoj garaži mogu se naći i mnogi drugi dragocjeni automobili kao što su prvi 599XX model iz Ferarija, Porsche 911 GT1, Ferrari Enzo, Maserati MC12, Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, Ferrari F40, rijedak Mercedes-Benz CLK GTR Roadster, opaki Lamborghini Reventon i predivan Aston Martin One-77.seiki1312ok

Iako je ova kolekcija automobila zaista impresivna i niko se ne bi bunio da mu neko pokloni ijedan od ovih luksuznih primjeraka, ipak bi bilo lijepo i vidjeti neki zanimljivi prototip ili neki neobičan automobil a ne samo konglomeraciju najskupljih automobila na planeti.

Da li je motiv zaista ljubav prema automobilima ili prilika za dobru investiciju, na kraju krajeva možda i nije toliko bitno. Bitno je da ovi prekrasni egzotični automobili prežive a najbolja šansa su ovakve privatne kolekcije automobila.

 

Portal Analitika