Politika

Predsjedništvo SDP: Odbornici iz Berana glasali samovoljno, pokrenućemo pitanje odgovornosti

SDPKonfSKUPSTINA_52
P
redsjedništvo Socijaldemokratske partije je  na današnjoj 21. Sjednici u proširenom sastavu konstatovalo je da su dvojica odbornika iz Berana samovoljno, glasali za skraćenje madata SO Berane, saopštio je Portalu Analitka šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić.

Predsjedništvo SDP: Odbornici iz Berana glasali samovoljno, pokrenućemo pitanje odgovornosti
Portal AnalitikaIzvor

Stanić je istakao da će Predsjedništvo SDP-a pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti dosadašnjih odbornika Hakije Ramdedovića i Jovan Mališić koji su podržali DPS na sjednici SO Berane u srijedu.

- Predsjedništvo konstatuje da su dvojica odbornika samovoljno, bez saglasnosti bilo kojeg organa partije, glasali za skraćenje madata mimo proklamovanih principa SDP o demokratskim izborima. Predsjedništvo shodno statute SDP-a pokreće proceduru utvrđivanja odgovornosti dosadašnjih odbornika u SO Berane. Ova odluka će biti podnijeta na verifikaciju Glavnom odboru, shodno Statutu Socijaldemokratske partije – rekao je Stanić Portalu Analitka nakon sjednice Predsjedništva stranke.

On je istakao da zbog formiranja OO Petnjica i odlaska većine članova u novoformirani odbor Predsjedništvo konstatuje da je prestao mandat opštinskoj organizaciji Berane.

- Predsjedništvo imenuje radnu grupu na čelu sa Ervinom Spahićem koja do nove izborne konvencije i izbora novih organa rukovodi opštinskom organizacijom u Beranama.  Zadužuje se radna grupa da sa članovima SDP iz Berana pripremi, organizuje i sprovede izborne aktivnosti u Beranama – rekao je Stanić.

 

 

Portal Analitika