Društvo

Jagošu Markoviću i timu „Rebro” nagrada “19. decembar”

4opstina2xb5
Ž
iri za dodjelu Nagrade „19. decembar” za 2013. godinu na današnjoj sjednici donio je odluku da ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja Glavnog grada budu pozorišni reditelj Jagoš Marković i Transplantacioni tim iz KBC „Rebro” iz Zagreba, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću opštine Podgorica.

Jagošu Markoviću i timu „Rebro” nagrada “19. decembar”
Portal AnalitikaIzvor

Jagoš Marković, kako se navodi, dobio je nagradu za izuzetan doprinos kulturi Glavnog grada, kao i za predstave „Lukrecija iliti Ždero” i „Filomena Marturano”.

Transplantacioni tim iz KBC „Rebro”, koji čine prof. dr Rajko Ostojić, ministar zdravlja u Vladi Republike Hrvatske, dr Mirela Bušić, zamjenik ministra zdravlja i nacionalni koordinator za donaciju organa u Vladi Republike Hrvatske, prof. dr Željko Kaštelan, direktor Klinike za urologiju KBC Zagreb, prof. dr Josip Pasini, transplantacioni hirurg u KBC Zagreb, prof. dr Nikolina Bašić - Jukić, nefrolog u KBC Zagreb; dr Jasna Stoić - Brezak, bolnički koordinator transplantaciono - eksplantacionog tima KBC Zagreb i koordinator međudržavne saradnje, anesteziolog dr Marija Topalović-Grković, Dragica Smiljanić, instrumentarka KBC Zagreb i Alojz Berić, anesteziološki tehničar KBC Zagreb – nagrađeni su za superviziju i učešće u deset transplatacija bubrega sa timom ljekara Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici.

Odluku o dobitnicima nagrade donio je Žiri u sastavu: prof. dr Gordana Đurović, predsjednik, i članovi: Branko Banjević, Dubravka Drakić, dr Đoko Jočić, Budimir Budo Simonović, prof. dr Predrag Miranović, mr Ratko Odalović, Borislav Rašović, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Odluka je donijeta tajnim glasanjem.

Na ovogodišnjem konkursu za dodjelu Nagrade „19. decembar” podnijeti su predlozi za 18 kandidata, od kojih  je 14 ispunilo formalno - pravne uslove.

Portal Analitika