Abiznis

Đubrivo iz Bara za jug Italije

1312fabrika_fertilizer_u_luci_bar
P
reduzeće „Balkan Fertilajzer“ je u Slobodnoj zoni Luke Bar započelo proizvodnju granuliranih đubriva za masline i loze, koje se izvozi u Italiju, a planirani su i kontigenti za crnogorsko tržište.

Đubrivo iz Bara za jug Italije
Portal AnalitikaIzvor

Firma čiji je vlasnik Italijan Paskvale Salerno proizvodi nekoliko vrsta granuliranih đubriva, koji se za potrebe crnogorskog tržišta uvoze. Za sada proizvodi iz Bara putuju ka jugu Italije, u Andriju i Barletu, gdje ima oko tri miliona stabala masline.

Izvršni direktor firme, Baranin Nikola Ratković, kapetan duge plovidbe, kaže da „Balkan Fertilajzer“ ima pet radnika, i da se radi o „direktnoj stranoj investiciji, gdje su ispoštovani svi ekološki i bezbjedonosni standardi“.

Prostorija za proizvodnju i skladištenje „Balkan fertilajzera“ je površine 1.000 m2 i nalazi se u zgradi „Montenegrobonusa“. U ovom objektu unutar luke su nekada bile smještene tzv. materijalne rezerve.

Repromaterijale za đubrivo  uvoze sa svih strana svijeta, nakon čega se u Baru miješaju i konačno pakuju za tržište. Mogućnost dnevne proizvodnje je do 50 tona.

 

Portal Analitika