Zanimljivosti

Kafu od sedam eura naplaćuje 1.40 ako kažete dobar dan i molim

1312cjenovnikkafaok
F
abris Pepino
, vlasnik kafića „Petite Syrah“ u Nici, odlučio se na nesvakidašnji potez kako bi goste podsjetio da su osnove međuljudske pristojnosti još uvijek poželjne na ovom svijetu, te je odlučio kafu naplaćivati jeftinije onima kojima nije teško izgovoriti „dobar dan“ i „molim“, javlja portal 24 sata.

 Kafu od sedam eura naplaćuje 1.40 ako kažete dobar dan i molim
Portal AnalitikaIzvor

Cijena kafe u njegovom lokalu iznosi sedam eura ako konobaru nemate šta drugo reći osim da vam je donese, međutim ako kažete 'lijepo molim kafu' (cafe s’il vous plait) cijena pada na 4.25 eura, a ako izgovorite 'dobar dan, lijepo molim kafu', platićete samo euro i 40 centi.

Slika tog cjenovnika je postala pravi hit na društvenim mrežama, a vlasnik je na ideju došao dok je surfovao internetom.

- Zapravo je sve počelo kao šala jer su neki gosti znali da budu vrlo neugodni, pogotovo kad bi dolazili u vrijeme ručka nervozni i pod stresom. Želja mi je bila da im poručim da se smire i da stanu na loptu. Moram istaći da su poslušali savjet i da su sada daleko bolje raspoloženi- izjavio je Pepino, dodajući i da još nikome nije naplatio kafu sedam eura otkad je korigovao ovaj cjenovnik.

Portal Analitika