Podgorica

Otvoren restoran Crnogorska kuća u Podgorici

1312Rakcevic
R
estoran Crnogorska kuća, biznismena Žarka Rakčevića, otvoren je danas u Podgorici, a u ponudi će imati namirnice isključivo sa prostora Crne Gore, prenosi Mina biznis.

Otvoren restoran Crnogorska kuća u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Menadžer objekta, Marija Rakčević, kazala je da Crnogorska kuća posluje u okviru Šajo grupe, a objekat ima devet soba i restoran u etno stilu.

»Restoran se bazira na autentičnim ukusima i spoju mediteranske i kontinentalne kuhinje. Ono što izdvaja ovaj restoran je specifičnost namirnica koje su isključivo iz Crne Gore«, navela je Marija Rakčević novinarima.

Prema njenim riječima, veliki broj namirnica je organskog porijekla, odnosno imaju sertifikat Monteorganice.

»Svo meso je od živine iz Crne Gore, sirevi i kajmak sa sjevera, voće i povrće sa primorskog i kontinentalnog dijela. Ipak, postoje određene komplikacije, gdje imamo supstitute. Šećer smo zamijenili medom, kafu sa crnogorskom divkom, dok biber možda predstavlja problem«, saopštila je Marija Rakčević.

Iako su sve te namirnice malo skuplje, to se, kao je kazala, neće odraziti na njihove cijene.

Žarko Rakčević je naveo da Crnogorska kuća predstavlja jedinstvo različitosti Crne Gore i različitih kužina.

»Osim želje da promovišemo ono što je izvorno sa crnogorskih prostora što možemo ponuditi našim prijateljima ili gostima iz regiona i šire, ovo je pravi nacionalni restoran«, dodao je Žarko Rakčević.

Prema njegovim riječima, namjera je bila da se koliko je moguće promovišu crnogorski proizvođači i da se pokaže da je moguće povezivanje proizvođača i turizma.

»U ponudi su sjajni sirevi, ne samo njeguški i dimljeni nego i lisnati sir iz Kolašina, sir u ulju, kozji, mladi iz Bjelopavlića, maslina i svega onoga što je mediteranski uticaj, ali i rječne i morske ribe. Imamo suve smokve iz Ulcinja, borovnice iz Plava, ali i ribu iz Herceg Novog i Boke Kotorske«, precizirao je Žarko Rakčević.

On je najavio i da će biti novih proizvođača sa kojima će se vremenom upoznati.

»Postoji proizvođač Dragan Damjanović koji ima sertifikate Monteorganice u Bijelom Polju i Mojkovcu, koji pravi rakiju sa medom, koktel sa malinama i izvanredno sušeno voće koje možete ponuditi kao desert«, kazao je Žarko Rakčević.

On je naveo da će nastojati da i u drugim objektima promovišu crnogorske proizvođače, u hotele u Petrovcu i Igalu.

»Restoran je od sjutra otvoren za goste, a nastojaćemo da petkom i subotom imamo živu muziku s tim što će pored crnogorske, biti i muzike sa prostora bivše Jugoslavije«, saopštio je Rakčević.

Portal Analitika