Društvo

Objavljen spisak firmi u kojima će se stručno usavršavati visokoškolci

1312studenti
D
anas je objavljen spisak visokoškolaca koji su dobili šansu u drugom krugu stručnog osposobljavanja. Nakon elektronske prijave korisnika i automatski generisane rang liste dodatnih 286 korisnika je dobilo priliku u drugom krugu da se stručno osposobi i to od 15. januara 2014. godine. Izbor je vršen na osnovu prosječne ocjene tokom studiranja i iskazanih preferenci korisnika.

Objavljen spisak firmi u kojima će se stručno usavršavati visokoškolci
Portal AnalitikaIzvor


U saopštenju Vladinog biroa za odnose sa javnošću se navodi da se javni poziv isključivo odnosio na visokoškolce koji u prvom krugu nisu dobili poslodavce, a prijavili su se u predviđenom roku od 15. oktobra do 15. novembra 2013.godine. Prijava je trajala do 12.decembra do 17h isključivo putem Portala elektronske uprave.



Polaznici Programa, koji će trajati devet mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori.



Obavještenja o uparenim korisnicima nakon prvog i drugog kruga će biti upućena mailom poslodavcima i korisnicima, kaže se u saopštenju.

 

foto: www.ustation.it

Portal Analitika