Zabava

Ljepotice sa naslovnica nisu ljepše od vas

1312ljepota
K
ako bi dokazala da naslovnice ženskih časopisa stvaraju zablude kod mladih djevojaka i nerealna očekivanja, studentica Ana Hil odlučila je da stvori vlastitu "Photoshop kampanju". Naime, Ana je odlučila da ismije reklame koje svakodnevno gledamo, a njen projekt "Beauty is Only Pixel Deep" već se proširio svjetskim medijima i društvenim mrežama.

Ljepotice sa naslovnica nisu ljepše od vas
Portal AnalitikaIzvor


"Namjera mi je bila da napravim parodiju na reklame koje su pretjerano fotošopirane", rekla je 24-godišnja studentica za Huffington Post i dodala: "Toliko manipulišu fotografijama da bi bilo bolje da reklamiraju Photoshop nego proizvode koje zapravo žele da prodaju".



Ana je s 14 godina počela da koristi Photoshop i tvrdi da je danas toliko vješta da odmah može otkriti manipulaciju fotografijama.



1312ljepota2_bipd

"Mislim da ljude svakodnevno valja podsjećati da svi ti predivni modeli nisu stvarni. Bez šminke i Photoshopa ne izgledaju puno bolje od nas", rekla je za Yahoo.



No, dodaje i da je jednostavno izgubiti kompas i na neki način promijenjene fotografije doživljavati kao stvarne: "Kad sam se počela igrati s fotografijama, zaključila sam, vrativši se na originalnu fotografiju, da izgleda potpuno pogrešno i pomalo odvratno. To me podsjetilo koliko su reklame izvrnule moju percepciju stvarnosti".

tekst i foto: index.hr

Portal Analitika