Društvo

Veselin Šaranović odlazi iz Unutrašnje kontrole

OKMUP11
Š
ef Unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova MUP Veselin Saranović narednih dana napustiće tu funkciju, a na njegovo mjesto biće postavljen dosadašnji službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Zoran Spičanović, saznaju Vijesti u MUP-u.

Veselin Šaranović odlazi iz Unutrašnje kontrole
Portal AnalitikaIzvor

Šaranović je 2003. godine, nakon 24 godine rada u Službi državne bezbjednosti kao načelnik jedne od uprava, podnio zahtjev za penzionisanje. U policiju se vratio na zahtjev i molbu bivšeg ministra policije Ivana Brajovića u junu 2010. godine i preuzeo mjesto šefa Unutrašnje kontrole od dotadašnjeg rukovodioca Zorana Tomčića.

Šaranović je više puta javno ukazao na probleme u radu i ograničenim ovlašćenjima Unutrašnje kontrole policije. On je tražio bolje tehničke i prostorne uslove za rad svojih službenika, ali ministarstvo nije izašlo u susret njegovim zahtjevima.

Zadatak Unutrašnje kontrole policije je da kontroliše da li policija radi po zakonu, kontroliše primjenu ovlašćenja, obavlja finansijsku kontrolu i kontraobavještajno ih štiti.

Službenici Unutrašnje kontrole zaduženi su da provjeravaju pritužbe građana na rad policije i rade kontrolne, operativne i druge poslove da bi spriječili i suzbili sve nezakonitosti i nepravilnosti u radu službenika policije sa posebnim akcentom na korupciju, torturu i kršenje ljudskih prava.

Portal Analitika