Društvo

Bilateralna vojna saradnja Crne Gore i Kraljevine Holandije za 2014.

plan
N
ačelnik Direkcije za međunarodnu saradnju Ministarstva odbrane Crne Gore potpukovnik Saša Jovanović i vojni ataše Kraljevine Holandije potpukovnik Robbert Verbrugh potpisali su danas Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Kraljevine Holandije za 2014.godinu, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

Bilateralna vojna saradnja Crne Gore i Kraljevine Holandije za 2014.
Portal AnalitikaIzvor

Planom su obuhvaćene brojne aktivnosti na polju školovanja, obuke i razmjene iskustava i predstavlja odličan nastavak saradnje Crne Gore i Kraljevine Holandije. Od velikog značaja je takođe podrška koju će Kraljevina Holandija pružiti u narednoj godini u realizaciji PELT projekta (Project English Language Training), vezana za usavršavanje engleskog jezika pripadnika Vojske Crne Gore i dostizanja potrebnih sposobnosti za samostalnu realizaciju ove vrste obuke u budućem periodu.

Potpukovnik Jovanović i potpukovnik Verbrugh ocijenili su da je dosadašnja saradnja dva ministarstva bila na izuzetno visokom nivou i naglasili da će današnje potpisivanje Plana bilateralne saradnje dati podsticaj za njeno dalje jačanje.

 

Portal Analitika