Abiznis

EPCG: Novembarska potrošnja veća 6 odsto

10struja
D
omaćinstva su u novembru potrošila 93.939.102 kW/h električne energije, u ukupnoj vrijednosti od 9.808.150 eura, što je 6 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra 2012. godine, saopšteno je iz EPCG.

EPCG: Novembarska potrošnja veća 6 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) veći je za 6 odsto u odnosu na oktobarski i iznosi 36.6 eura sa uračunatom taksom na tarifno brojilo.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 42 eura.

Oko 2,6 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko 1000 kWh, dobiće račune u iznosu od preko 100€.

 

Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće oko 130.000 domaćinstava.

 

Račun za električnu energiju je za još 1198 potrošača (koji su predali validnu dokumentaciju zaključno sa 20. novembrom) umanjen za iznos takse na tarifno brojilo. Broj domaćinstava koja su do sada iskoristila mogućnost oslobađanja od takse je 23.972. Molimo potrošače koji su uključeni u akciju “Podijelimo teret” da svoje obaveze izmire do kraja tekućeg mjeseca.

 

 

Portal Analitika