Politika

VELJOVIĆ: Predavanje na Zlatici nije zloupotrijebljeno u političke svrhe

1212veljovicveselinok
S
avjetnik crnogorskog predsjednika Veselin Veljović poručio je da je netačna konstatacija da je skup na Zlatici zloupotrijebljen u političke svrhe, navodeći da su, od 44 ispitana službenika, samo dva imala takvu interpretaciju održanog predavanja.

VELJOVIĆ: Predavanje na Zlatici nije zloupotrijebljeno u političke svrhe
Portal AnalitikaIzvor

Izvještaj Unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova pokazao je da je određen broj osoba u izjavama naveo da se predavanje, u policijskom kampu na Zlatici u novembru, odnosilo na proces NATO integracija, ali da se u pojedinim izjavama govori da je Veljović, nakon govora na tu temu, govorio o lokalnim izborima u Mojkovcu.

Veljović je agenciji MINA kazao da je razmotrio izvještaj i da je potvrđena njegova prethodna izjava da se govorilo o NATO integracijama Crne Gore i prednostima koje iz toga proizilaze, sa namjerom dodatnog snaženja javne podrške i afirmacije članstva u NATO u bezbjednosnom sektoru.

-Odlučno demantujem i odbacujem kao netačnu konstataciju da je predavanje zloupotrijebljeno u političke i druge aktivnosti- rekao je Veljović.

Kako je naveo, u izvještaju se navodi da sve osobe u "izjavama navode da je o temi isključivo govorio Veljović, da je predavanje bilo posvećeno NATO integracijama, sa posebnim osvrtom na značaj učlanjenja Crne Gore u tom savezu kao i potrebu da se svi zaposleni u bezbjednosnom sektoru dodatno angažuju, kako bi doprinijeli povećanju broja građana koji su za ovo učlanjenje“.

Prema riječima Veljovića, u izvještaju se navodi da su uzete izjave od ukupno 44 osobe i da od svih ispitanika samo dvije osobe to ne potvrđuju.

-To se može tumačiti kao lično tumačenje i osjećaj trenutnog nerazumijevanja pojedinca, kao i nesnalaženje u postupku uzimanja izjava. Činjenica je da 42 službenika potvrđuju temu predavanja i demantuju političke aktivnosti a samo dva službenika imaju drugačiju interpretaciju i razumijevanje održanog predavanja- kazao je on.

Veljović je ocijenio da je neophodno izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju i izjave svih ispitanika i utvrditi stvarne razloge i motive izjava koje odudaraju od stvarnog cilja predavanja.

-Sagledavajući navedenu dokumentaciju utvrdiće se razlozi i motivi eventualnog nerazumijevanja i otkloniti sumnja u druge namjere- poručio je Veljović.

Portal Analitika