Politika

VUJANOVIĆ: Veljović povučen iz Savjeta za NATO

1311Filip-Vujanovic
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlučio je da povuče savjetnika Veselina Veljovića sa pozicije svog predstavnika u Savjetu za članstvo u NATO, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

VUJANOVIĆ: Veljović povučen iz Savjeta za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, kako je saopšteno, razmotrio izvještaj Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a od 9. decembra, povodom predavanja koje je njegov savjetnik Veljović održao 09.novembra ove godine u kampu SAJ ''Zlatica'' u Podgorici, radi afirmacije vrijednosti NATO integracija.

Nakon toga obavijestio je predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića, da se u izvještaju konstatuje da u zakazivanju i održavanju ovog predavanja nijesu ispoštovane odgovarajuće procedure i da radi toga povlači savjetnika Veljovića za svog predstavnika u Savjetu za članstvo u NATO-u, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Istovremeno, predsjednik Crne Gore za svog predstavnika u Savjetu za članstvo u NATO-u, čiji je predsjednik premijer, imenuje svog savjetnika za spoljne poslove i međunarodne odnose dr Dragišu Burzana, zaključeno je u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio je juče da je Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova utvrdila je da postoje jasne indicije da je, savjetnik predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović na sastanku koji je, u kampu na Zlatici 9. novembra održao sa pripadnicima policije iz Mojkovca, govorio o lokalnim izborima u tom gradu.

 

 

Portal Analitika