Svijet

SAD: Šestogodišnjak optužen za seksualno zlostavljanje

1212hanterjeltonok
Š
estogodišnji dječak iz Kanon sitija u američkoj državi Kolorado već je zaradio prvu kaznenu prijavu, a u njegovom školskom dosijeu cijeli život će pisati da je optužen za seksualno zlostavljanje.

SAD: Šestogodišnjak optužen za seksualno zlostavljanje
Portal AnalitikaIzvor

Hanter Jelton je premlad da bi razumio riječ seks, ali u njegovoj školi vjeruju da je seksualno maltretirao djevojčicu u razredu jer ju je poljubio u ruku na času muzičkog, piše Jutarnji list.

Prema riječima Hanterove majke, on je zaljubljen u tu djevojčicu, oni su "cura i dečko", i sviđaju se jedno drugom.

- Djevojčici to nije smetalo. Druga su djeca to vidjela i ispričala sve učiteljici. Na razgovoru kod direktora prvi put sam čula pominjanje seksualnog zlostavljanja- izjavila je Hanterova majka Dženifer Saunders.

Ona ipak priznaje da se Hanter ponekad problematično ponaša u razredu te da je jednom istu curicu poljubio u obraz, ali smatra da je "seksualno zlostavljanje" ipak prejaka optužba za ponašanje njenog sina.

- Kako to možete reći za moga sina? Uklonite optužbu za seksualno zlostavljanje iz njegovog dosijea. Boriću se za njega jer je pogrešno optužen- ogorčena je Saunders.

Škola smatra da se Hanterovo ponašanje može okarakterisati kao seksualno zlostavljanje, te da je tako teška kazna potrebna kako bi se u budućnosti spriječili takvi postupci.

Hanter se uskoro vraća u školu, nakon suspenzije.

Portal Analitika