Politika

MVPEI: Ne odustajemo od vile “Crnogorka”

1212vilacrnogorkaok
C
rna Gora neće odustati od vlasništva nad vilom “Crnogorka” na Dedinju, iako je Vlada Srbije predala knjeginji Jelisaveti Karađorđević, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

MVPEI: Ne odustajemo od vile “Crnogorka”
Portal AnalitikaIzvor

U ministarstvu, na čijem je čelu Igor Lukšić, navode da sa Srbijom još nije rješeno pitanje imovinskih odnosa, te da se vode pregovori o trajnoj lokaciji Ambasade Crne Gore u Beogradu i diplomatskog predstavništva Srbije u Podgorici.

-Sačekaćemo konačnu odluku nadležnih srpskih institucija. Do tada je opcija smještaja našeg predstavništva u vili Crnogorka za nas aktuelna. Tek ako u konačnoj instance Srbija ne bude i dalje vlasnik objekta i time bude onemogućen svaki međudržavni dogovor možemo govoriti o alternativnim rješenjima za smještaj naše ambasade- poručili su iz ministarstva.

Srpsko Ministarstvo finansija je, prema pisanju tamošnjih medija, potvrdilo odluku Agencije za restituciju nekadašnje imovine knjeginje Olge, supruge kneza Pavla Karađorđevića, njenim nasljednicima. U vili na Dedinju se trenutno nalazi crnogorska ambasada.

Portal Analitika