Vaterpolo

IVOVIĆ: Tri gola razlike protiv Italije, pozamašan kapital za revanš!

1112aleksandarIvovic
Ajkule“ su sinoć savladale Italiju rezultatom 11:8 u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsku ligu, odigravši odlično u svim segmentima igre i na punom bazenu u Kotoru, pred svojim navijačima trijumfovale u sjajnoj atmosferi. Aleksandar Ivović, koji je sa tri gola doprinio pobjedi naših reprezentativaca, u razgovoru za Portal Analitika ističe da je ovo bitan trijumf u borbi za prvo mjesto i odlazak na fajnal-for, te da ostvarena razlika predstavlja pozamašan kapital pred drugi meč u Italiji.

IVOVIĆ: Tri gola razlike protiv Italije, pozamašan kapital za revanš!
Portal AnalitikaIzvor

- Možemo, siguran sam, zajedno, da budemo zadovoljni ishodom sinoćnje utakmice. Prije svega, jer nijesmo očekivali da ćemo da dobijemo Italiju sa tri gola razlike, jer maltene nijesmo imali ni jedan dan treninga zajedno od kako je završeno Svjetsko prvenstvo. Svi smo došli iz svojih klubova, neko u malo boljoj formi, neko u malo lošijoj, tako da nijesmo znali što možemo da očekujemo od utakmice - kazao je Ivović i dodao:

- Prije svega to kažem zbog činjenice da su Italijani nastupali u malo izmijenjenom sastavu i neki igrači za nas su bili nepoznanica. Start utakmice je bio jako dobar, gdje smo mi ušli jako agresivno u meč, u čemu su nam pomogli naši navijači svojom podrškom. Oni nam daju snagu da od samog starta nametnemo naš ritam, jer agresivnim pristupom Italijanima u odbrani nijesmo davali puno prostora i mogu da budem veoma zadovoljan kako smo u prve dvije četvrtine odigrali u odbrani.

Sjajni Leka navodi da je u drugom poluvremenu „ajkulama“ malo popustila koncentracija zbog čudnog kriterijuma suđenja.

- U drugom dijelu meča je malo popustila koncentracija zbog čudnog kriterijuma suđenja, gdje smo mi imali mnogo drugačiji broj isključenja nego oni, tako da se postavlja pitanje da li smo igrali u Crnoj Gori ili Italiji, ali na kraju je najbitnije da smo pobijedili. S tri gola razlike možemo optimistični da čekamo revanš koji se igra za nekih tri mjeseca u Bariju - potcrtao je Ivović.

On je naveo da još ništa nije gotovo, i da im prije revanša sa Italijanima predstoje dva meča sa Njemačkom selekcijom.

- Ništa još nije gotovo, jer imamo dvije utakmice sa reprezentacijom Njemačke koja je u prošlosti znala da nas iznenadi. Tako da ne potcjenjujemo nikoga, jer treba da izvlačimo pouke iz prošlosti, gdje smo ulazili u utakmice potcjenjivački, pa smo odlazili sa jakih prvenstava mnogo ranije nego što smo to htjeli. Sada se to promijenilo, nijesmo toliko jaka reprezentacija da možemo da uđemo sa razmišljanjem da ćemo da dobijemo utakmicu, a da se malo ne pomučimo, protiv bilo kog protivnika - akcentovao je Ivović i dodao:

- Najbitnije je da se tako postavimo u svim budućim duelima, prije tog revanša sa Italijanima, ali i tu se postavlja pitanje, jer ne vjerujem da će oni sa ovim sastavom koji je nastupao sinoć u Kotoru da nastupe u Bariju. Za revanš će sigurno njihov selektor da pozove i par iskusnijih igrača koji su sinoć nedostajali, ali opet kažem da sve zavisi od nas, jer u vaterpolu tri gola su pozamašan kapital - zaključio je Ivović.

A. P.

Portal Analitika