Politika

Vujanović: Crna Gora pouzdan član OEBS-a

1112vujanovic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas šefa misije OEBS-a u Crnoj Gori Janine Hrebičkovu. Vujanović je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i nadalje biti pouzdan član OEBS-a i partner u svim aktivnostima.

Vujanović: Crna Gora pouzdan član OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da je veliki značaj OEBS-a bio i u posmatranju izbornih procesa kao i učešće u procesu uništenja viška vojne opreme i municije, gdje smo postigli značajan uspjeh.

On je istakao da vjeruje da je OEBS prepoznao da je Crna Gora dobar primjer regiona i da je snažno posvećena evropskim i evroatlanskim integracijama.

Šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Janine Hrebičkova se saglasila sa ocjenom brojnih i vrijednih dostignuća partnerstava OEBS-a i Crne Gore, ističući zadovoljstvo što je Crna Gora postigla aktuelni nivo društvenog razvoja. Istakla je spremnost da njena misija bude posvećena daljem napretku saradnje.

Šefica misije OEBS-a Hrebičkova je iznijela poštovanje za reformu pravosudnog sistema kao i integracioni uspjeh Crne Gore. Saopštila je uvjerenje da će njena misija u Crnoj Gori doprinijeti daljoj afirmaciji svih ciljeva misije OEBS-a.

Portal Analitika