Politika

Odbornicima beranskog parlamenta skraćen mandat

1012berane
S
kupština opštine Berane donijela je odluku o skraćenju mandata odbornicima lokalnog parlamenta, čime su se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora u toj opštini, nakon što je odvojen dio njene teritorije koji je pripao novoformiranoj Opštini Petnjica.

Odbornicima beranskog parlamenta skraćen mandat
Portal AnalitikaIzvor

Odluku o skraćenju mandata donijelo je 18 odbornika vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), nakon što su odbornici opozicije napustili sjednicu.

Opozicija je, kako prenose Vijesti, naprije dala primjedbu da se ne mogu zamijeniti četvorica odbornika sa područja Petnjice, što je učinjeno prije početka sjednice, i da takva većina nema legititmet građana Berana.

Oni su takođe tražili da se prije svih tačaka dnevnog reda raspravlja o razrješenju predsjednika opštine, koji takođe odlaskom 6,5 hiljada glasača sa područja Petnjice, nema legitimet.

Skupština je usvojila njihov predlog da se ta tačka stavi na dnevni red, ali kao posljednja, što je za njih bilo neprihvatljivo.

Odbornici DPS-SDP su, nakon toga, skratili mandat parlamentu i usvojili odluku o privremenom finasiranju opštine u periodu oda januara do marta naredne godine.

Portal Analitika