Abiznis

NIS predviđa investicije od 500 miliona EUR

11nis
N
aftna industrija Srbije (NIS) usvojila je biznis plan za narednu godinu, kojim su predviđene investicije u sličnom obimu kao i ovogodišnje, u iznosu od 500 miliona EUR.

NIS predviđa investicije od 500 miliona EUR
Portal AnalitikaIzvor

Najveći dio investicija biće usmjeren na projekte u oblasti istraživanja i proizvodnje ugljovodonika, kao i u nastavak programa modernizacije prerađivačkih kapaciteta, navodi se u saopštenju NIS.

NIS dodaje da će prioriteti kompanije u narednoj godini biti nastavak programa povećanja efikasnosti poslovanja i razvoj projekata u oblasti prometa naftnih derivata, kao i istraživanja i proizvodnje na Balkanu, prenosi SEEbiz.

Predsjednik Odbora direktora NIS, Vadim Jakovljev rekao je da ta kompanija u posljednjih nekoliko godina bilježi značajni skok u povećanju kvaliteta i profitabilnosti poslovanja.

Jakovljev je dodao da je NIS postao najveći investitor i budžetski davalac Srbije, ali i da učvršćuje svoje liderstvo na čitavom balkanskom regionu.

Jednim od faktora neizvjesnosti NIS smatra cijene ugljovodonika, ali i pored toga u narednoj godini planira se blagi rast osnovnih proizvodnih pokazatelja, obima proizvodnje nafte i gasa, prerade i prodaje naftnih derivata.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika