Region

Bratušek pozvala Ruse da ulažu u Sloveniju

11bratusek
S
lovenački premijer Alenka Bratušek pozvala je u Moskvi ruske poslovne ljude da ulažu u Sloveniju, u okviru novog talasa privatizacije državne imovine.

Bratušek pozvala Ruse da ulažu u Sloveniju
Portal AnalitikaIzvor

„Slovenija nije samo prekrasna država, nego i zemlja velikih prilika“, poručila je Bratušek na poslovnoj investicijskoj konferenciji, na kojoj je učestvovalo oko 60 privrednika, većinom ruskih, prenosi Capital.ba.

Kao prioritetne zadatke svoje Vlade navela je stabilizaciju bankarskog sistema, koja će uslijediti prije kraja ove godine i u okviru koje će banke biti dokapitalizovane, kao i bolje upravljanje portfeljom državne imovine u okviru čega se predviđa prodaja oko 15 preduzeća i banaka.

Početak stabilizacije bankarskog sistema uslijediće nakon što ove sedmice budu objavljeni rezultati stres testova i pregleda kvaliteta aktive slovenačkih banaka, koje rade nezavisne međunarodne revizorske kuće.

„O privatizaciji nestrateškog dijela državne imovine Slovenija misli jako ozbiljno“, kazala je Bratušek i pozvala ruske biznismene da iskažu svoj interes i učestvuju u privatizaciji u Sloveniji.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika