Svijet

Kijev: Blokiran centar grada, demonstranti i dalje na trgu

11ukr
P
olicijske snage blokirale su danas centar Kijeva, u kojem se od jutros, prema različitim informacijama, nalazi između deset i 25 hiljada demonstranata.

Kijev: Blokiran centar grada, demonstranti i dalje na trgu
Portal AnalitikaIzvor

Agencija Ukrinform javila je da je kijevska policija - koja je nakon višečasovne konfrontacije sinoć popustila pritisak na demonstrante, krenula jutros u akciju na zgradu Kijevske gradske administracije, koju su ranije zauzeli demonstranti.

Agencija prenosi da je policija upotrebila suzavac, a da na njih demonstranti, koji se nalaze u zgradi, posipaju vrelu vodu i drže ulaz u zgradu blokiranim.

Policija je nakon ponoći počela akciju potiskivanja demonstranata sa Trga nezavisnosti i djelimično demontirala barikade koje su postavili demonstranti i prema izvještajima agencija, bilo je povrijeđenih i na strani policije i na strani demonstranata, kao i uhapšenih.

Interfaks je prenijeo da je nekoliko povrijeđenih demonstranata došlo do vozila hitne pomoći, dok Itar-Tas s prenosi saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova da je deset pripadnika policije zadobilo povrijede tokom pokušaja deblokade centra grada. Izvještava se o osam uhapšenih.

MUP je, pritom, demantovao informacije da je upotrebljen suzavac i druga specijalna sredstva.

(MINA)

Portal Analitika