Fudbal

Ronaldo: Zlatna lopta mi nije bitna

RonaldoMadrid
J
edan od kandidata za Zlatnu loptu, fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo istakao je da ta nagrada za njega nije najvažnija stvar u karijeri.

Ronaldo: Zlatna lopta mi nije bitna
Portal AnalitikaIzvor

Nagrada će biti dodijeljena u Cirihu sedmog januara, a pored Portugalca kandidati su četvorostruki osvajač Lionel Mesi i Francuz Frank Riberi.

“Mnogo je važnije imati fantastičnu karijeru i davati doprinos klubovima, meni je važan Mundijal jer se igra u Brazilu. Nije nam išlo najbolje u kvalifikacijama, ali smo uspjeli da se plasiramo”, naveo je Ronaldo.

Upravo je on najzaslužniji za taj uspjeh jer je u odlučujućem meču baraža postigao tri gola u pobjedi nad Švedskom (3:2). On je ocijenio da Real Madrid osjeća kao svoju kuću, ali da sada ne može da bude siguran da li će u “kraljevskom klubu” završiti karijeru.

"Osjećam se u Realu kao kod kuće. Obžavam taj klub i navijače. Ne znam gdje ću završiti karijeru, ali u ovom trenutku sam ponosan i srećan što sam ovdje", rekao je Ronaldo.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice još jednom se oprostio od najvećeg borca za ljudska prava Južnoafrikanca Nelsona Mandele koji je prošle nedjelje preminuo u 95. godini.

"Imao sam priliku da ga upoznam u Južnoj Africi. Pomogao je svijetu da postane bolji. Otišao je na nebo i siguran sam da su sa njim sada anđeli koji će ga vječno čuvati ", rekao je Ronaldo.

Portugalac je od početka sezone odigrao 21 utakmicu i postigao 30 golova uz sedam asistencija u svim takmičenjima.

B92

Portal Analitika