Košarka

Žižić traži raskid ugovora sa Cibonom

1012zizicA
K
ošarkaš Cibone Andrija Žižić najavio je da će napustiti taj klub jer ne želi da igra bez novca, a već ima ponude nekoliko klubova iz inostranstva.

Žižić traži raskid ugovora sa Cibonom
Portal AnalitikaIzvor

On je to izjavio nakon poraza od Igokee na domaćem terenu (82:74), a uoči meča protiv MZT-a. Igračima je isplaćena tek prva od nekoliko zaostalih rata.

„Imam ponude drugih klubova, ali Cibona me može zadržati ako me isplati. Meni se ne odlazi, ali ako tako mora biti“, rekao je Žižić, o čemu je izvijestio i trenera Slavena Rimca.

Cibona ima zabranu dovođenja novih igrača jer nije isplatila dugove, a Žižić je zatražio isplatu zaostalih zarada od prošle godine, a osim Amerikancima, klub je igračima u prosjeku dužan pet plata uz premije od prošle sezone, a za ovu su dobili tek jednu i po platu.

Vršilac dužnosti direktora Cibone Domagoj Čavlović ističe da je Žižić i dalje u trenažnom procesu, ali da se ne zna do kada.

„Ne treba dramatizovati, ako on želi da ode mi mu nećemo stajati na putu. Pokušaćemo nekako da ga zamijenimo. Stanje u klubu je ništa lošije nego prošle godine u ovo vrijeme, ali se situacija sa sponzorima zakomplikovala, ljudi se boje davanja novca“, rekao je Čavlović.

„Vukovi“ su nakon 11 utakmica ove sezone ABA lige na četvrtoj poziciji na tabeli, sa sedam pobjeda i četiri poraza.

B92

Portal Analitika