Fudbal

DN: Učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu

VucinicMirko
D
nevne novine donose učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu.

DN: Učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Milan MIJATOVIĆ (Zobahan) - Primio dva gola u porazu od snažnog Persopolisa (2:1). Mijatović će se u Iranu boriti za opstanak.

Boban BAJKOVIĆ (Crvena zvezda) - Dobro je branio. Zvezda se osvetila Vojvodini za ispadanje iz Kupa pobijedivši ih kod kuće 2:1 u trilier završnici.

Miroslav VUJADINOVIĆ (Vlaznija) - Fino odradio posao protiv Tirane u gostima. Vujke je zaradio žuti karton i jednom vadio loptu iz mreže (1:1).

Igor PAVLOVIĆ (Vardar) - Novih 90 minuta odrađenih na visokom nivou. Pavlović je sačuvao mrežu protiv Škendije u remiju bez golova.

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar) - Bio je veoma dobar u defanzivi. Upisao 90 minuta u remiju sa Škendijom (0:0).

Ilija RADOVIĆ (Spartak Subotica) - Jedan od boljih na zatvaranju jesenjeg dijela šampionata protiv Rada (0:0).

Ivan ČARAPIĆ (Rabat Ajaks, Malta) - Pretrpio novi poraz i ostao na samom dnu tabele. Čarapić je bio akter visokog poraza od Moste (4:0).

Nikola VUJADINOVIĆ (Šturm) - Važna pobjeda tima iz Graca, gdje je naš štoper odigrao fenomenalno. Nikola se radovao pobjedi u gostima nad Vakerom (0:1).

Dejan BOLJEVIĆ (Čukarički) - Ušao već u osmom minutu. Boljević je igrao kako treba, ali se na kraju morao pomiriti sa minimalnim porazom od Partizana (0:1).

Milko NOVAKOVIĆ (Dačija) - Dobio je šansu tek u finišu utakmice da sačuva vođstvo nad Akademijom. Dačija je pobijedila 2:1 i vraća se ka vrhu moldavskog šampionata.

Mijuško BOJOVIĆ (Vasland Beveren) - U Belgiji je skoro nemoguće savladati Anderleht. Mijuško je igrao desnog beka, ali on i saigrači su pretrpjeli novi poraz (2:0).

Marko BAŠA (Lil) - Na veliku žalost našeg najboljeg defanzivca, "mastifi" su konačno primili gol i izgubili utakmicu. Baša je igrao dobro, ali autogol Sajmona Kjera je skupo koštao Lila protiv Bordoa (1:0).

Milan JOVANOVIĆ (Lokomotiva Sofija) - Da li se lijevi bek Crne Gore vraća u pravu formu? Jovanović je dobio žuti karton, igrao cijelu utakmicu i radovao se važnom trijumfu protiv Beroe (0:1).

Stefan SAVIĆ (Fiorentina) - "Ljubičasti" su zajedno sa našim Savićem izašli kao gubitnici iz derbija Serije A - Fiorentina je izgubila od Rome (2:1), a Savić je igrao cijeli meč.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk) - Požutio u remiju sa Šarloom (1:1). Opet je bio standardan i veoma dobar.

Predrag FILIPOVIĆ (Alst) - U belgijskom drugoligašu se još uvijek nije pojavio bolji defanzivac od iskusnog Danilovgrađanina. Peđa je igrao cijeli meč u porazu od Hogstratena (2:0).

Đorđe ĐIKANOVIĆ (Muaiter, Katar) - Jedan od najzaslužnijih zbog činjenice da je Muaiter uzeo bod u gostima bez primljenog gola (0:0).

VEZNI RED

Igor IVANOVIĆ (OFK Beograd) - Pokušao je da unese živost u utakmicu sa Donjim Sremom (1:1), ali nije uspio da donese tri boda "romantičarima". Igrao je od 67. minuta.

Veljko BATROVIĆ (Viđev Lođ) - Ostaje žal jer je imao situacija da zajedno sa kolegama matira snažni Slask (0:0). Izašao u 78. minutu - Viđev je sada posljednji na tabeli.

Simon VUKČEVIĆ (Vojvodina) - U porazu od Crvene zvezde (2:1) mogao je da izraste u junaka utakmice. Ipak, Bajković je zaustavio Simonove udarce, koji je napustio teren u 58. minutu.

Janko TUMBASEVIĆ (Vojvodina) - Kratko je igrao na Marakani u porazu od Zvezde (2:1). Tek je zakoračio na teren u 89. minutu.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija) - Izašao je iz igre u 35. minutu, pretpostavlja se zbog povrede. Dačija je inače u gostima savladala Akademiju (1:2).

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet) - Kvalitetna partija centralnog veziste. Ljubičasti su pobijedili Kapošvar (2:1).

Boris BULAJIĆ (Kečkemet) - Dobio je priliku u trijumfu nad Kapošvarom (2:1). Bio je na terenu nešto više od pet minuta.

Petar GRBIĆ (Partizan) - Oporavio se od nezgodnog potresa mozga. Grbić je ušao u finišu da malo osjeti teren protiv Čukaričkog, gdje su "crno-bijeli" pobjedom stigli do jesenje titule (0:1).

Luka TIODOROVIĆ (Lušnja) - Ni sa igračem više Luka svojim pasovima nije uspio da probudi napadače. Lušnja je izgubila 3:1 od Lacija, koji je od 23. minuta bio sa igračem manje.

Luka PETRIČEVIĆ (Jagodina) - Jagodina nastavlja sa dobrim partijama, a bivši fudbaler Budućnosti sakuplja minutažu. Luka je ušao u 68. minutu i proslavio pobjedu protiv Radničkog iz Kragujevca (1:0).

Asmir KAJEVIĆ (Cirih) - Odličan u razbijanju Lauzana (4:0). Kajević je učestvovao u akcijama kod golova, dobio žuti karton i uz aplauz napustio teren desetak minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Marko RAIČEVIĆ (Napredok) - Standardan je u Makedoniji, ali rezultati nijesu baš najbolji. Raičević je igrao u ubjedljivom porazu od Pelistera (4:0).

Bojan SANKOVIĆ (Ujpešt) - Bivši vezista Mladosti se dobro snašao u Mađarskoj. Borbeni fudbaler igrao više od sat u remiju sa Puškašom (3:3).

Marko VUKČEVIĆ (Olimpija) - Važna pobjeda "zmajeva" uz veoma kvalitetnu rolu našeg mladog reprezentativca. Olimpija je u gostima iznenadila drugoplasirani Koper (0:1).

NAPAD

Filip KASALICA (Crvena zvezda) - Korektno odradio posao u 74 minuta igranja protiv Vojvodine. Zvezda pobijedila (2:1) i zadržala korak za Partizanom, koji na pauzu odlazi sa bodom prednosti.

Mirko VUČINIĆ (Juventus) - Našeg kapitena prati nevjerovatan maler! U meču sa Bolonjom, gdje je Juve slavio sa 0:2, Mirko je u 39. minutu napustio igru zbog povrede. Do tada je igrao veoma dobro.

Fatos BEĆIRAJ (Dinamo) - Dobio je priliku da igra od prvog do posljednjeg minuta i iskoristio je na pravi način. Bećiraj je pogodio u pobjedi nad Osijekom (4:1), a i bio je direktni asistent kod još dva gola "modrih".

Dženan RADONČIĆ (Šimicu) - Kraj u Japanu, a Radončić sezonu nije završio baš na najljepši način. Opasni napadač je zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni u porazu od Kašive. Šimicu je završio na 9. mjestu od 18 ekip

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa) - Svašta se dešavalo na utakmici protiv Ber Ševe, koja je odnijela sva tri boda (1:3). Koraćevi saigrači su bili više nego nervozni, a dvojica su dobila crvene kartone. Samim tim, bivši napadač Zete nije uspio da ugrozi gol protivnika.

Radislav SEKULIĆ (Čukarički) - Njegov ulazak 15 minuta prije kraja je malo probudio Čukarički, ali domaćin ipak nije mogao da izjednači protiv dobrog Partizana (0:1).

Admir ADROVIĆ (Panduri) - Taman kada je dobio šansu da igra od početka doživio je povredu i izašao u 25. minutu duela protiv Univerzitat Kluža. Panduri su slavili sa 3:0, a Adrović će se valjda brzo vratiti na teren.

Đorđe Krkeljić (Napredok) - Igrao je skoro pola sata, međutim, nije uspio da zatrese mrežu. Napredok je u krizi - izgubio je čak 4:0 od Pelistera.

Portal Analitika