Fudbal

SPFCG: Postupak protiv Mogrena

FudbalskaLopta
S
indikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) najavio je danas da će pokrenuti postupak protiv budvanskog Mogrena zbog otvorene diskriminacije fudbalera tog kluba Bracana Popovića, Veselina Bojića i Save Gardaševića.

SPFCG: Postupak protiv Mogrena
Portal AnalitikaIzvor

Advokat SPFCG Aleksandar Kovačević kazao je da trojici fudbalera više od deset mjeseci nijesu isplaćivane zarade po ugovoru.

"Konkretno za mjesec decembar isplatili su zarade svim fudbalerima osim njima trojici, što predstavlja otvorenu diskriminaciju i povrede prava fudbalera predviđenih propisima fudbalske organizacije i Zakona o radu i krivičnog zakonika Crne Gore", kazao je Kovačević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Predsjednik SPFCG Željko Janovićo kazao je da je Sindikat pokušao mirnim putem u neposrednom razgovoru sa čelnicima Mogrena da obezbijedi otklanjanje tih nepravilnosti, ali da je, nakon što nije uspio, bio prinuđen da u cilju zaštite svojih članova pokrene postupak.

"Težinu u ovom slučaju daju i činjenice da navedeni fudbaleri imaju svoje porodice koje izdržavaju od svojih primanja, te su ovakvim ponašanjem od strane kluba Mogren, dovedeni na rubu socijalne egzistencije", rekao je Janović agenviji MINA.

 

Portal Analitika