Društvo

Policija podnijela krivičnu prijavu za ubijanje i mučenje psa

0912UP
S
lužbenici Centra bezbjednosti Berane, Odjeljenje bezbjednosti Andrijevica, rasvijetlili su krivično djelo ubijanje i mučenje životinja za koje se osnovano sumnja da su ga počinili M.S. (50) rođen u Peći i D.S. (44),rođena u Plavu,  oboje nastanjeni  u Andrijevici, navodi se u saopštenju Uprava policije dostavljenom Portalu Analitika.

Policija podnijela krivičnu prijavu za ubijanje i mučenje psa
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da su M.S. i D.S., 07. decembra na obali Kraštice u neposrednoj blizini izbjegličkog naselja Kraštica u Andrijevici, počinili pomenuto krivično djelo tako što su drvenim štapom udarili više puta po glavi i tijelu psa, a potom omogućili da povrijeđenu životinju muče do uginuća četiri druga psa koje posjeduju M.S. i D.S.

Policijski službenici su odmah po saznanju izašli na lice mjesta, obavijestili nadležnog državnog tužioca, izvršili uviđaj i pronašli leš uginule životinje i izuzeli druge tragove koji su rezultirali identifikovanjem M.S. i D.S.  koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela.

Od strane nadležnog veterinarskog službenika izvršen je pregled leša uginule životinje.

Od M.S. i D.S. su u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica  prikupljena obavještenja na okolnosti pomenutog događaja i oni će biti procesuirani podnošenjem krivične prijave, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo ubijanje i mučenje životinja, kaže se u saopštenju.

foto: www.djr.gov.me

Portal Analitika