Fudbal

Hrvati ispadaju u grupi, Bosanci u osmini finala, Brazil osvaja Mondijal?

SPBrazill
O
dmah nakon žrijeba u kome smo saznali raspored grupa na prvenstvu u Brazilu, kompanija Bloomberg Sports, koja se bavi sportskom analizom, proračunala je aspekte kojima je napravila simulaciju konačnog ishoda Svjetskog prvenstva.

Hrvati ispadaju u grupi, Bosanci u osmini finala, Brazil osvaja Mondijal?
Portal AnalitikaIzvor

Na osnovu proračuna koji je podrazumijevao simulaciju svake pojedinačne utakmice po više od stotinu puta, BS je preračunao 6.4 miliona mečeva.

Reprezentacije su prethodno dobile koeficijente na koji su uticali forma, kvalitet, rejting, te i klimatski uslovi, a došlo se do rezultata koji prije svega pobjednikom proglašavaju Brazil.

Domaćin je prema projekciji pomenute firme jedini imao stoprocentan učinak, a u finalu takmičenja savladao je Španiju rezultatom 1:0.

Hrvatska će se od Svjetskog prvenstva oprostiti još u grupnoj fazi takmčenja, dok će Bosna i Hercegovina, nakon glatkog prolaza grupe, u osmini finala izgubiti od selekcije Francuske rezultatom 2:1.

Identičnim rezultatom bi u četvrtfinalu Francuzi izgubili od Njemačke, dok bi u polufinalne okršaje Njemci bili na trećem mjestu po procentima za prolaz u finale.

Najviše šansi se daju domaćinu (49.5%), Argentini (36.7%), Njemačkoj (32.4%) i Španiji (29.3%). (sportske.net)

Portal Analitika