Politika

Crna Gora pristupila Konvenciji o smanjenju apatridije iz 1961.

0912reyolucij
S
talni predstavnik Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama ambasador Milorad Šćepanović predao je šefu Odjeljenja za Međunarodne ugovore Ujedinjenih nacija Santiagu Villalpandi pristupni instrument kojim je Crna Gora postala 58. država koja je pristupila Konvenciji o smanjenju apatridije iz 1961. godine.

Crna Gora pristupila Konvenciji o smanjenju apatridije iz 1961.
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom ambasador, ukazujući na naš dosadašnji doprinos na nacionalnom i regionalnom nivou, naglasio je punu privrženost Vlade Crne Gore rješavanju preostalih problema vezanih za položaj izbjeglica i raseljenih lica, uz odlučnost u implementaciji ove Konvencije.

Ceremoniji pristupanja prisustvovao je i Direktor kancelarije UNHCR u Njujorku Janz Udo.

On je ukazao na značajnu ulogu Crne Gore u pomoći izbjeglicama, internoraseljenim i ostalim licima koje su pogodila dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije. Udo je izjavio da pristupanje Crne Gore Konvenciji o smanjenju apatridije predstavlja doprinos Crne Gore međunarodnom pravu i značajan podsticaj daljoj ratifikaciji ove Konvencije od strane članica UN, kao i osnažuje uslove za nastavak rješavanja statusnih pitanja izbjeglica i raseljenih lica.“

Portal Analitika