Zabava

Džej Ziju najviše Gremi nominacija

0912dyej
P
opularni reper Džej Zi osoba je sa najviše ovogodišnjih Gremi nominacija, jer je za tu nagradu kandidat u čak 9 kategorija.

Džej Ziju najviše Gremi nominacija
Portal AnalitikaIzvor

On je ove godine kandidovan između ostalih i za nagradu za najbolju rep pjesmu i najboji rep album, ali ga je mimiošla nominacija za prestižnu nagradu za najbolji album godine za ploču "Magna Carta Holy Grail".

Džastin Timberlejk je kandidovan za ukupno 7 Gremi nagrada, ali njegov odlčno prodavani novi album "The 20/20 Experience", takođe je zaobišla nominacija za najbolji album godine, dok je dobitnik engleske Merkjuri nagrade Džejms Blejk nominovan za najboljeg novog izvođača.

Blejk će se u toj kategoriji nadmetati zajedno sa Edom Širanom, Kendrikom Lamarom, Maklemurom i Rajanom Lusiom, kao i kantri pjevačem Kejsijem Masgrejvsom.

U kategoriji za najbolji album godine takmičiće se Sara Beireleš, Tejlor Svift. Kendrik Lamar i Maklemur i Rajan Luis.

U kategoriji najbolje pop pjesme kandidati za Gremi nagradu su Pink, Bruno Mars, Kejti Peri i pjevačica Lordi, a novozelandska pjevačica je pored te nominovana u još 3 kategorije.

Škotski izvođač Kalvin Heris je nominovan u kategoriji najboljeg plesnog albuma za ploču "18 Months", a Dejvid Bouvi u kategoriji za najboljeg rok izvođača, dok je Bend Black Sabbath kandidovan u kategorijama za najbolji rok album, izvođenje i pjesmu.

Dodela Gremi nagrada biće održana 26. januara u Los Anđelesu.

Portal Analitika