Zanimljivosti

Američke državne agencije i dalje koriste flopi diskove

0812flopi
S
udeći po pisanju lista Njujork tajms (New York Times), Federalni registar Sjedinjenih Američkih Država i dalje dobija dokumente na flopi diskovima, uprkos tome što postoji tehnologija koja bi mogla da digitalizuje cijeli proces, prenosi B92.

Američke državne agencije i dalje koriste flopi diskove
Portal AnalitikaIzvor

Ogranak Nacionalnog arhiva, Federalni registar je dnevni žurnal vlade SAD koji objavljuje javna saopštenja vladinih agencija. Uprkos tome što mnogi kompjuteri danas nisu opremljeni flopi drajvom, osoblje Federalnog registra i dalje dobija pojedine dokumente na flopi diskovima, zato što neke vladine agencije nijesu unaprijedile svoju tehnologiju.

Akt Federalnog registra od agencija traži da dokumente predaju na papiru, kompakt disku ili flopi disku, a čak postoji i opcija stvaranja digitalnog potpisa i slanja dokumenata putem Interneta. Pojedine agencije su unaprijedile svoje servise novim sistemom koji koristi mejlove, ali neke još to nisu zbog manjka sredstava. S druge strane, nije dozvoljeno koristiti fleš drajvove i SD kartice, pošto se oni ne spominju u aktu.

Iz Registra su najavili da će izraziti stav da zakon bude dopunjen fleš drajvovima i SD karticama, ali dok se to ne promijeni, i dalje će biti prisiljen da prima flopi diskove.

Foto: b92.net

Portal Analitika