Društvo

Festival vina i ukljeve u Virpazaru: Afirmacija tradicije i dobrog ukusa (VIDEO)

ukljevavino
F
estival vina i ukljeve koji je otvoren juče u Virpazaru, okupio je brojne posjetioce i preko sto poljoprivrednih izlagača iz svih krajeva Crne Gore. Mnogobrojni posjetioci juče su u Virpazaru mogli da uživaju u druženju, degustaciji, ocjenjivanju čije je je vino ove godine najbolje, čiji su med i riba najukusniji.

Festival vina i ukljeve u Virpazaru: Afirmacija tradicije i dobrog ukusa (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević rekao je da je ovo jedna značajna manifestacija koja privuče veliki broj ljudi.

- Očekujem da će manifestaciju danas posjetiti od osam do 10 hiljada ljudi koji će doći da probaju ove domaće proizvode. Smatram da smo po ovoj manifestaciiji već postali prepoznatiljivi. Čini mi se da ova manifestacija iz godine u godinu dobija na kvalitetu. Ona je čak dobila i svoj međunarodni karakter jer dolazi veliki brooj proizvođača iz lokalnih država i mislim da će i u narednim godinama nastaviti taj trend – rekao je Pavićević.

On je istakao da je opština Bar zainteresovana da se Skadarsko jezero popularizuje.

- Imamo značajan broj investitora koji su zainteresovani da ulažu u Skadarsko jezero. Prije nekoliko dana smo obnovili prvu fazu tvrđave Besac i nadam se da će kroz drugu fazu to mjesto postati interesantno za turiste – poručio je Pavićević.

Direktor NTO Crne Gore Saša Radović kazao je da kavalitet uvijek nađe put do krajnjeg potrošača sve u cilju prezentacije i ovog dijela crnogorske turističke ponude.

- Tradicionalne manifestacije su nešto na čemu počiva naš turizam pogotovo u ovom vansezonskom dijelu. Manfestacija ovakvog nivoa afirmiše dragulj crnogorske ponude Skadarsko jezero i što je posebno bitno afirmiše i male proizvođače raznih poljoprivrednih proizvoda. Ovdje imamo asortiman od zanatskih proizvoda, hrane, ribe, vina, sve ono što jeste Crna Gora i po čemu je ona prepoznata – rekao je Radović.

 

 

Portal Analitika