Ostalo

Hefl-Riš ponovo najbolja u Lejk Luisu

HeflRish
N
jemica Marija Hefl-Riš pobjednica je trećeg spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen večeras u Lejk Luisu. Hefl-Riš, koja je i juče bila najbolja u spustu, do pobjede došla je u vremenu minut, 55 sekundi i devet stotinki. To je njena druga pobjeda ove sezone, ukupno 26. u Svjetskom kupu.

Hefl-Riš ponovo najbolja u Lejk Luisu
Portal AnalitikaIzvor

Sa 34 stotinke zaostatka drugo mjesto osvojila je Tina Vajrajter iz Lihtenštajna, dok je trećeplasirana Austrijanka Ana Feninger imala 47 stotinki slabije vrijeme od pobjednice. Švajcarkinja Marijan Kufman-Abderhalden, juče drugoplasirana, osvojila je četvrto mjesto, peta je bila Italijanka Elena Fankini, a šesta Slovenka Tina Maze. Pobjednica spusta u Biver Kriku, Švajcarkinja Lara Gut, osvojila je 13. mjesto.

Novom pobjedom u Lejk Luisu, Hefl-Riš se učvrstila na prvom mjestu u plasmanu spusta sa 236 bodova. Fankini je druga sa 165, dok pet bodova manje ima trećeplasirana Vajrajter. Hefl-Riš je vodeća i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 393 boda. Gut je druga sa 346, a treća Feninger sa 285 bodova. Skijašice će u neđelju u Lejk Luisu voziti superveleslalom. (Mina)

Portal Analitika